Vodovodi in kanalizacija morajo biti narejeni premišljeno

Vodovodi kanalizacijeKanalizacijske cevi in spojini kosi iz materiala PVC so za ulično kanalizacijo osnovni elementi cevnih sistemov. Kanalizacijske cevi in fazoni so namenjeni gravitacijskim sistemom kanalizacije. PVC kanalizacijske cevi so primerne za vodovod in kanalizacijo. Gladka notranja površina kanalizacijskih cevi pomeni dobre hidravlične lastnosti, odlično drsenje odplak in majhno možnost nastanka zastalih usedlin. Na voljo so kanalizacijske cevi dveh nosilnosti SN4, SN8. Ti dve oznaki pomenita, da so kanalizacijske cevi na 80 cm globine povozne s 4 ali 8 tonami. Dvoslojne rebraste kanalizacijske cevi so izdelane iz PE-HD materiala. Rebrasta zunanjost in gladka notranjost kanalizacijske cevi zagotavljata odlične mehanske in hidravlične lastnosti. V ponudbi imamo tudi vodovodne drenažne cevi Todren v dimenzijah DN 100, 160 in 200 mm, ki so narejene iz PVC materiala. Primerne so za odvod vode iz cestišč in za drenažno odvodnjavanje terena. Stidren vodovodne cevi v dimenziji 110, 160 in 200 mm so dvoplastne vodovodne cevi, ki imajo zunanjo rebrasto strukturo in notranjo gladko stran. Izdelane so iz PE-HD materiala. Uporabljajo se za drenažne in kanalizacijske sisteme. Primerne so za odvajanje velike količine vode iz razsežnih območij. Fleksibilne vodovodne drenažne cevi Midren DN 50, 65, 80, 125, 160 in 200 mm iz PVC materiala imajo po obodu drenažne luknje.

Vodovodne cevi, ki se uporabljajo za odvod odpadne vode

V našem prodajnem programu imamo kanalizacijske litoželezne odtočne cevi, ki so namenjene meteorni in odpadni vodi. Kanalizacijske cevi in fazoni zagotavljajo dobro zvočno izolacijo, saj material iz katerih so izdelani dobro absorbira energijo. Kanalizacijske cevi so zaščitene z epoksi premazom, ki nudi visoko odpornost proti kemičnim, mehanskim vplivom. Ponujamo vodovodne PE in PVC jaške različnih proizvajalcev, dimenzij in izvedb. Kanalizacijski jaški se uporabljajo za povezave med cevovodi, za spremembe cevi ter njihovega nivoja. Kanalizacijski jaški so običajno izdelani iz enega kosa materiala, da je zagotovljena tesnost. Pripravljene imajo tudi spojke za različne cevi. Sestavljeni so iz debelejše kanalizacijske cevi in medsebojno varjenih cevnih in ravnih elementov. Cestni požiralniki so narejeni iz plastike, namenjeni so zbiranju uličnih voda in zbiranju peska.

 

Cestni pokrovi za kanalizacijo povezujejo vodovodne cevi

Kanalizacijski jaški so povezava med kanalizacijskimi cevmi zunanje kanalizacije. Cestni pokrovi jaškov za ulično kanalizacijo so narejeni iz nodularne litine, ki je za polovico lažja od sive litine, nosilnost obeh litin pa ostaja ista. Cestni pokrovi za kanalizacijo so primerni za vgradnjo v betonsko ploščo ter nato v asfaltirano vozišče ali pločnik. Ko so cestni pokrovi za kanalizacijo vgrajeni, so stabilni in fiksirani. Oblika okvirjev cestnih pokrovov za kanalizacijo je vgradnemu mestu tesno prilagojena, da ne odstopi. Cestni pokrovi imajo tudi možnost protihrupnega vložka in zaklepa.

 

Kanalizacija in vodovodi